Tape Art (τέχνη με κολλητική ταινία): Ένταση-Ροή-Οργή στη ResidenceSEA 7 Μαρτίου 2015 στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Η ResidenceSEA παρουσιάζει το έργο με τίτλο “Ένταση-Ροή-Οργή”, μια καλλιτεχνική συνεργασία του Μανόλη Φιοράκη και του ΑΣΚ. Τα εγκαίνια και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015 στις 8μμ στο χόρο της ResidenceSEA στην Αμμουδάρα (Ηράκλειο).

Η εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 7, Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Μαρτιου από τις 8μμ μεχρι τα μεσάνυχτα.

Η ResidenceSEA καλωσορίζει το καινούργιο έτος με το Tape Art project συνεργασία των κρητικών καλλιτεχνών, Φιοράκη Μανόλη και ΑΣΚ. Ο Μανόλης Φιοράκης αναφέρει: Η ResidenceSEA δεν είναι μόνο ένας χώρος όπου αυτό το εγχείρημα συμβαίνει. Πέρα από αυτό η ResidenceSEA είναι το εργαστηρίο στο οποίο τα συστατικά

αυτής της πορείας εξευγενίζονται. Η Tape Art δεν είναι απλά το μέσον, είναι ο νόμος που επιβάλει την διαδικασία.

Ο Αυστριακός electro μουσικός RIFA (Thomas Schenk) μαζί με την κρητική ηχολήπτη Μαριέττα Γραμματικάκη θα δημιουργούν τον ήχο για την εγκατάσταση “ Ένταση-Ροή-Οργή” για να ενισχύουν τα συναισθήματα και τις δηλώσεις των δυο καλλιτεχνών.

Η ResidenceSEA - Sensing your Environment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) της τέχνης και της επιστήμης για ερευνητές και καλλιτέχνες πολυμέσων ώστε να δουλεύουν και συνεργάζονται. Η ResidenceSEA στοχεύει σαν χώρος στην συνεργασία διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών στην Κρήτη. Από τις 2012 η ResidenceSEA έχει φιλοξενήσει 15 όμαδες διεθνών καλλιτεχνών που δούλεψαν σε διεπιστημονικές παραστάσεις και εγκαταστάσεις. Ο χώρος της ResidenceSEA βρίσκεται στο στο τέλος της οδός Κιλκίς, στην παραλία πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Για οδηγίες και περισσότερες πληροφορίες: http://maakali.org/ResidenceSEA

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Για το έργο:

 

Το έργο “ Ένταση-Ροή-Οργή” αποτελείται από τρια ξεχωριστά αλλά αδιαίρετα μέρη που είναι ενωμένα ως μία κεντρική ιδέα:

• Ένταση (δύναμη): Ένα πιο προσωπικό και αυτο-αναφορικό κομμάτι του έργου. Μια στατική αγνωστή και ωμή δύναμη συνεχούς πιέσεως, η οποία τεντώνει εκ των έσω αλλά ταυτόχρονα εκρύγνηται προς τον εξωτερικό κόσμο και τον χώρο.

• Ροή (διαδικασία): Μια προσπάθεια μετατροπής της δύναμικής της έντασης σε μια ροή δράσεων και εργασιών. Από μια ακατέργαστη και τραχιά κατάσταση σε μία ενεργή και μορφή που απλώνεται στον χώρο.

• Οργή (αποτέλεσμα): Ένα μανιακό, οξύ αλλά και συγκεντρωτικό αποτέλεσμα της προηγούμενης διαδικασίας. Ένα αίσθημα έντονου και χρόνιου θυμού.

 

Για τους καλλιτέχνες:

 

Μανόλης Φιοράκης (aka oot) γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και Interior Design στην Αθήνα και δουλέυει σαν Interior Designer στο νεοιδρυθέν αρχιτεκτονικό του γραφείο στο Ηράκλειο.

Άρχισε να πειραματίζεται με την tape art πριν ένα χρόνο περίπου και … έχει κολλήσει απο τότε! Σχέδια σε καμβάδες, τοιχογραφίες και ελεύθερη γραφή τύπου street art είναι τα πράγματα με τα οποί καταπιάνεται, αλλά ψάχνει συνέχεια για διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσει την ταινία σαν μέσο. Το τρέχον project του λέγεται out of tape. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο www.outoftapedesign.com

 

ΑΣΚ (Ανδρέας Σταυριανουδάκης Καμπάς) γεννήθηκε στο Ηράκλειο, Κρήτης το 1979. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει ήδη παρουσιάσει έργα του σε 3 ατομικές εκθέσεις στην Γερμανία και την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις σε χώρες όπως την Ελλάδα, την Αυστρία, την Κύπρο, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.askstudio.gr

 

RIFA (Thomas Schenk) γεννήθηκε στην Βιέννη της Αυστρίας. Παράγει soundtracks από το 2000 και έχει διάσπαρτα αμέτρητα δωρεάν κομμάτια σε όλο το διαδίκτυο. Για τα διαφορετικά στυλ μουσικής που δημιουργεί, ο RIFA χρησιμοποιεί διαφορετικά ψευδώνυμα για παράδειγμα RIFA sound. Ο RIFA ήρθε στη ResidenceSEA στο 2013 και τώρα ζει και δουλεύει στη Κρήτη. Δείτε την ιστοσελίδα του στο http://www.rifa.in

 

Μαριέττα Γραμματικάκη είναι ηχολήπτης από την Φόδελε Κρήτης. Σπούδασε μουσικής τεχνολογίας & ακουστικής, ηχοληψία στο Ρεθυμνο. Η Μαριέττα δουλεύει στο Studio K και παλιότερα δουλέψε στο AK VIBE, MindRadio, ΙΕΜΑ (ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ) και Gagarin 201 Live Music Venue. Δείτε το προφίλ της στο: http://gr.linkedin.com/in/mariettagram

 

Για να ακολουθήστε την ResidenceSEA: https://www.facebook.com/ResidenceSEA

http://maakali.org/ResidenceSEA